Nieuws

Muziekacademie aan de oever van het Canal du Midi

Muziekacademie aan de oever van het Canal du Midi

Muziekacademie aan de oever van het Canal du Midi

Dirigent Michel Plasson woont aan het Canal du Midi. Hij stelde zichzelf na zijn pensionering een nieuw doel om de Franse muziek, die volgens hem te weinig in concertprogramma’s aanwezig is, nieuw leven in te blazen. Door middel van masterclasses-opera helpt hij jonge musici aan een podiumplaats.
Wandelaars, fietsers en varende toeristen worden sinds 2014 gratis getrakteerd op harmonieuze klanken van de oefenconcerten op de cour van het landgoed Régismont-le-Haut. Op zaterdagavonden worden er vervolgens openluchtconcerten gegeven voor publiek. Op zulke avonden spat hun zangplezier van het podium af en brengen zij hun vreugde over op het publiek.

Het tienjarig bestaan van de muziekacademie werd groots gevierd met vijftien studenten van weleer die delen uit opera’s ten gehore brachten.

De gezamenlijke uitgevoerde schakingsaria van Figaro uit de Barbier van Sévilla vormde de toegift. Maestro Michel bedankte, ondanks dreigend donkere regenwolken en zijn leeftijd (91), de man die nu de Academie leidt. Musicus-jurist Didier Laclau-Barrères enthousiaste investering in de muziekacademie biedt hoop op veel jong talent en nog vele fenomenale muziekavonden.

Via de website van de NVLR zullen wij u op de hoogte houden van de aankondigingen.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren