Nieuws

Festival-Caunes-Minervois

Een woord van de president

"Twintig keer op het weefgetouw, leg je werk terug" adviseerde Boileau ons in de 17e eeuw! Deze stelregel is nog steeds relevant!

Zo zijn we, zo dicht bij de spetterende editie van 2024, al geprojecteerd in de voorbereiding van ons zesde muziekfestival! Het zal daarom plaatsvinden van 26 tot 31 augustus 2024 nog steeds in het hart van dit juweel dat de abdij van ons dorp Caunes Minervois is, deze magische plek waar muziek ons meesleept, emotie opwekt en het geluk van samenzijn genereert...

"Muziek fascineert me, omdat het het beeld van het universum is dat altijd iets nieuws maakt van iets eeuwigs..." Hubert Reeves, de beroemde astrofysicus, zei ooit, en dit is de betekenis die we aan ons festival willen geven! En sinds de eerste jaargang hebben we Patrick Messina, onze artistiek directeur, volledig vertrouwd om "het eeuwige en het nieuwe" te garanderen, en vervolgens de kwaliteit en durf voor de ontwikkeling van het programma.

In augustus 2024 staan de eerste twee avonden in het teken van jazz en wereldmuziek.

Op woensdag de 28e, zoals gewoonlijk geanimeerd door een groot momentum voor jonge sterren en geleid door een genereuze sponsoring, verwelkomen we verschillende jonge musici van verschillende conservatoria in Europa: Spanje, Sicilië, Frankrijk...

Donderdag 29, "Dag van de Ontdekkingsdag" (gratis evenementen) 11:00 Place de la Mairie / Concert met deelname van de muzikanten van het festival17:00 conferentie en ontmoeting met pianisten Philippe Bianconi, Clément Lefebvre en componist Laurent Lefrançois (in opdracht van het festival van 2024) 18:30 Parvis de l'Abbaye de Caunes / Concert & Aperitief aangeboden door de Mairie de Caunes.

Vrijdag 30 staat in het teken van deze beroemde compositieopdracht die ons zo na aan het hart ligt en die we elk jaar vernieuwen, deze keer zal het gericht zijn aan Laurent Lefrançois voor een eerbetoon aan Ravel.

Tot slot sluit de laatste avond van zaterdag 31 het festival af, met de muziek van de werken van Brahms en Beethoven in de schijnwerpers.

Als we kunnen bedenken dat we ons programma "in onze zak" hebben, laten we dan niet vergeten dat de organisatie van dit festival, dat van het ene jaar op het andere steeds meer groeit, aanzienlijke menselijke en financiële middelen vereist. Maar ik ben er zeker van dat onze onmisbare en toegewijde vrijwilligers, onze gemeente, ons trouwe publiek en onze partners deze uitdaging zullen kunnen aangaan!

Patrick Messina, die afgelopen november werd uitgenodigd voor de "Grands entretiens" van France Musique, herinnerde zich met dankbaarheid en liefde dat zijn jarenlange muzikale opleiding in zijn familie leefde onder het onvergetelijke zegel van "werk, discipline en hart".

Dit is alles wat ik wens voor de uitvoering en het houden van ons prachtige festival dat een must is geworden in Minervois!

Frédéric Guiraud
Voorzitter van het Caunes-Minervois
Festival

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren