Laden Activiteiten

Workshop olijfbomen snoeien.

Snoeien is groeien. Meerdere NVLR leden hebben één of meer olijfbomen in hun tuin. Deze bomen vragen om jaarlijkse snoei, dat houdt de boom gezond en draagt bij aan een mooie opbrengst aan olijven.

Ook dit jaar zijn onze leden Louise en Leen Meesters bereid om in hun olijfgaard van zo’n 150 bomen een praktische (en voor leden gratis) snoeidemonstratie te geven. Deelnemers krijgen een demonstratie, kunnen de snoeiwijze filmen, fotograferen en thuis toepassen.
Deze workshop vindt plaats op donderdag 23 maart bij Leen en Loes Meesters, in Quarante (Hérault).
Van de oogst uit 2022 hebben zij voldoende opbrengst gehad om de overheerlijke biologische olie naar believen aan de deelnemers voor verkoop aan te bieden. Neem een donkere, lege fles met kurk mee! Na afloop lunchen we gezamenlijk in de buurt.

Opgeven tot uiterlijk 20 maart bij Ilona Vervloet.
Email: i.vervloet@kpnplanet.nl. Mobiel: 0031-6 51 04 77 81

Na opgave ontvangen de deelnemers verdere informatie.

Er zal op woensdag 6 april een tweede gelegenheid zijn voor het kostelijk (en eveneens kosteloos) zelf leren snoeien in het schilderachtige plaatsje Fos (Hérault). In de paradijselijke tuinen van Hans en Annette. Daar wordt dan ook de boom van hun buren Ilona en Freek onder handen genomen.
Mocht er onder de leden iemand zijn die heel graag zijn tuin met olijfbomen wil aanbieden voor deze snoeiworkshop, neem even contact op met Ilona en wij verplaatsen de sessie naar diens tuin! Ook hier kan worden afgesloten met een gezamenlijke hap.
Opgeven bij Ilona, nadere info volgt na aanmelding.

N.B. Voor de eerste workshop eind maart geldt dat ‘de natuur regeert’. Dus mocht het lang koud blijven, dan kan de workshop in maart worden geannuleerd. Maar, dan is er nog de workshop op 6 april!

Share This Story, Choose Your Platform!