Laden Activiteiten

Wandeling St-Pièrre-la-Mer
Woensdag 28 oktober 10.00 uur

Ongetwijfeld trekken onze wandelaars er regelmatig opuit maar wanneer heeft u voor het laatst wat kilometers aan de kust gemaakt? Ruim een jaar geleden is het al dat onze groep gretig het voorjaar opsnoof  bij La Franqui; maar nu St-Pierre-la-Mer? Toegegeven, een ritje langs zijn boulevard met rijen saaie en aftandse flatjes maakt niet enthousiast, maar wát sfeervol en verstild zijn de paden en uitzichten daarachter! Het landschap biedt eerst open laag struikgewas, dennenbosjes en de indrukwekkende rotsformaties van La Clape. We ronden L’Oeil Doux en worden hier verrast door het uitzicht op de étangs en de kustlijn; een laatste stukje langs moerasland maakt de variatie compleet. En dan dat ‘Oog’, een ronde diepe put met grondwater jazeker, maar hoe is hij ontstaan? Geologen, en zelfs de onvolprezen oceaanonderzoeker Jacques Cousteau had zich ermee bemoeid, men kwam er niet uit.

Afstand: 7,3 km; duur: 2u45; hoogteverschil 115 m. Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk. Vlakke wandeling over goed begaanbare boswegen en bospaden, één korte wat stenige stijging. Een wandelstok kan van pas komen.NB: Na de lunch moeten we een kleine 20 minuten lopen om terug te komen bij de auto’s.

Vertrek: 10h00, parkeerplaats direct vóór de brug bij de jachthaven St Pierre. Vanuit de ri. Narbonne  Plage(D168) vindt u de brug/jachthaven aan het begin van het dorp.   Om 9h45 staat de koffie klaar.

Voorzorgen ivm. Covid19
Ook grotere groepen mogen weer de natuur in, maar we vragen wel eenieder de volgende regels in acht nemen:
– we houden afstand zoals we inmiddels gewend zijn;
– heb een mondkapje bij je, níet voor tijdens de wandeling (!), maar ervoor en erna als je dicht bij elkaar bent;
– heb je symptomen van Covid19 gehad of nog verkoudheidsklachten, ga dan niet mee.

Dit zijn dezelfde regels die de wandelclubs van de FFRP (Fédération Française de la Randonnée pédestre) momenteel hanteren.
Voor de lunch proberen we een buitenlocatie te vinden.

Aanmelden deelname en/of lunch
Paula Droppert tel: 0468 91 51 67, drop.p@orange.fr
Carla van Gellecum tel: 0468 43 67 51, mob: 07 81 53 32 33, carlarob@sfr.fr
Ernst van Hoorn tel: 0468 91 56 99, mob: 07 80 09 65 88, evanhoorn@orange.fr