Laden Activiteiten

Wandelen in ARGENS Minervois op woensdag 22 februari 2023

Verzamelen bij het gemeentehuis van Argens 09.30 uur, vertrek 10.00 uur.
Afstand 4,8 kilometer. Hoogteverschil ca 65 meter. Moeilijkheidsgraad gemakkelijk. Advies, stevige wandelschoenen en wandelstok.

De wandeling begint bij het gemeentehuis en voert ons langs het Canal du Midi naar de sluizen van Pech Laurier.
Na het bewonderen van de Pech Laurier-sluis, nemen we een pad dat ons naar de voet van de Pech Laurier brengt. Hierna volgt een steile, klim van ongeveer 50 meter de bergkam op. Hier is het panorama uniek; het uitzicht is adembenemend over het kanaal, het Lac des Aiguilles en Argens.
Het dorp ontleent zijn naam aan een zandstenen glijbaan over massa’s mergel en klei. Het pad gaat verder op een heuvelrug in het dennenbos, langs jeneverbessen, eiken, dennen. U zult aan de rand van de weg een capitelle kunnen zien die volledig is gerestaureerd. Rechts van ons hebben we een wijd uitzicht over het Lac des Aiguilles.

We krijgen via het Chemin de Bassanel toegang tot een landschap van “badlands”, kleigrond, waar het meer in de ijstijd ontstaan is. Langs de rand van het Lac des Aiguilles vervolgen wij het ​​pad naar rechts. Er groeit een halofiele vegetatie (levende planten op zoute grond) omdat het meer ooit een vijver was. Een verharde weg naar links leidt ons via rue de la Tuilerie en rue de l’Ancienne Forge naar het dorp Argens terug. Na afloop gaan we lunchen bij restaurant La Grilladede LOU MERCAT, 3, Avenue de L’Hôtel de Ville, 11200 Roubia.

Opgave voor deelname en reserveren lunch; peter.jansen@orange.fr

Share This Story, Choose Your Platform!