Laden Activiteiten

Wandeling “Sentier Nature et Patrimoine en Alaric”

Datum en tijd: woensdag 26 april, start om 10:00 uur (lunch om ca 12 uur)

Parkeerplaats: Vanaf Capendu richting Montlaur. Op de Col de fer à cheval (pas van 319 meter hoog), is de officiële parkeerplaats van de wandeling, maar wij verzamelen 200 meter verder, op een grote parkeerplaats links van de weg. Vanuit Montlaur richting Capendu: 100 meter na de grote haarspeldbocht, rechts van de weg. www.google.maps

De tocht is een kleine 5 km lang en heeft een gering hoogteverschil van zo’n 65 meter. Het niveau is gemakkelijk, we lopen zo’n 2 uur. Na afloop lunchen we bij restaurant Vins de Dagne, 2 rue Piétonne, 11220 Montlaur, voor de Bijpraatlunchers regio Carcassonne een bekend en geliefd adres. De wandeling is voorgelopen door Wim en Marjolein van der Laan.

 

Opgave voor wandeling en lunch bij Peter Jansen: peter.jansen492@gmail.com De wandeling voert door het Natura 2000 gebied van de westelijke Corbières, over de kam van de Alaric. We genieten van schitterende uitzichten, zowel op het dal van de Aude en de Montaigne Noire als op het Val de Dagne en de Pyreneeën. Je hebt echt het idee dat je veel hoger in de bergen loopt. In deze tijd van het jaarstaat waarschijnlijk de hele garrigue in bloei. Langs de route staat een aantal themaborden met interessante uitleg over de geologie, geschiedenis, flora en fauna van het gebied. Voor de kleine klimmetjes (niet steil, soms wel wat losse stenen) kan het handig zijn om een wandelstok mee te nemen. En vergeet bij zonnig weer je zonnehoed of -pet niet.

 

Share This Story, Choose Your Platform!