Laden Activiteiten

Nederlandstalige liedjes om mee te zingen op het NVLR-zangfeest
Zing en pink ’n traantje mee op 1 april

Er hangt een spruitjeslucht in Occitanië. Nadat ze de kaaskoppen bij elkaar hadden gestoken hebben enkele NVLR-leden besloten dat het er weer van moet komen: een knettergezellige Hollandse liedjesdag. Onder de titel ‘PINK ’n TRAANTJE MEE’ wordt dit smartlappenfestijn gehouden op zaterdagmiddag 1 april (geen grap!) in de zaal van het domein Costebelle van gastgevers Hans en Jacqueline Roos in Gardie (Aude). Zet het nu in uw agenda! Kom ontspannen en welgemoed, trek gerust iets fleurigs aan, maar vergeet je zakdoek niet, want er valt heel wat te snikken bij Nederlandse smartlappen!

Met z’n allen meezingen en meedeinen met oude klassiekers en nieuwere kaskrakers, dat is het doel. De liedjes staan ons in het geheugen gegrift, maar voor de vergeetachtigen wordt de tekst op een scherm geprojecteerd. Muzikale begeleiders Renate van der Bas en Hans Elemans kiezen uit een scala van meezingers de allerleukste en de aller droevigste. En: U kunt tevoren verzoeknummers indienen, liefst vergezeld van uw persoonlijke anekdote. In de pauze van het programma wordt uw kennis van het Nederlandstalige repertoire op de proef gesteld met een quiz.

Programma:

14.30 uur: aankomst
15.00 uur: welkomstwoord en eerste meezinger
15.10 uur:  Conference van Renate van der Bas over het fenomeen ‘Smartlap’
15.20 uur: begin van serie meezingers
16.00 uur: Pauze met quiz
16.30 uur: tweede serie meezingers
17.30 uur: ‘Geef me nog een laatste slokkie’ (finale)

Geef u tijdig op. Het maximale aantal deelnemers is beperkt tot 40 personen.
Kosten voor deelname: 10 euro p.p., inclusief Nederlandse koekjes bij koffie/thee bij aankomst en wijn/ bier en Hollandse snacks voor daarna.
Aanmelden: cobydaverveld@orange.fr (liefst met verzoeknummers).

Routebeschrijving domein Costebelle bij Gardie: Googlemap.

Vanaf Carcassonne neemt u in Saint Hilaire de D 51 richting Saint Polycarpe/Gardie. Halverwege vanaf Saint Hilaire richting Saint Polycarpe ziet u aan de rechterkant van de weg het domein Costebelle.

Vanaf Limoux de D 129 richting Saint Polycarpe; in Saint Polycarpe de D 51 richting Saint Hilaire. Halverwege vanaf Saint Polycarpe richting Saint Hilaire ziet u aan de linkerkant van de weg het domein Costebelle

U kunt altijd bellen naar 06 02 17 76 36.

Share This Story, Choose Your Platform!