Laden Activiteiten

Boekpresentatie:

De lange weg naar… EEN DOOS VOL HEUGENIS
Restaurant Le Tavernat in GABIAN, woensdag 2 november om 10:30 uur

 

Medelid Leonard van Veldhoven zal op 27 oktober in de Aude en op 2 november in de Hérault zijn nieuwe boek presenteren, dat op 13 oktober bij uitgeverij Gopher in Harderwijk verschijnen zal. Naast de presentatie van het boek, zal een belangrijk deel van de voordracht gewijd zijn aan de lange weg ernaartoe. Daarin zal hij een beeld trachten te schetsen van die momenten en voorvallen die zijn bestaan blijvend richting gegeven hebben. En ook hoe hij, na meerdere andere levens, als schrijver bij de hoofdfiguranten van dit boek is beland.

Tekst achterzijde omslag…

Voor iedere liefhebber van geschiedenis en van La douce France geeft deze honderddertig jaar omspannende familiekroniek een unieke kijk op de wording van het huidige Frankrijk.

Leonard van Veldhoven, architect, hotelier, reiziger en schrijver, woont in Montolieu, een boeken- en kunstenaarsdorp in het zicht van de Pyreneeën, nabij de  middeleeuwse La Cité van Carcassonne.

Nazaten, dorpelingen en talrijke documenten verschaften hem een schat aan informatie over een familie van klokkenmakers die drie generaties lang in Montolieu gewoond en gewerkt heeft. De kroniek van hun levensloop is het fascinerende en aangrijpende relaas van een familie in tijden van oorlog en grote maatschappelijke en politieke beroering, toen ontdekkingen en uitvindingen het dagelijks leven steeds sneller en ingrijpender veranderden.

De kroniek van hun levensloop is het fascinerende en aangrijpende relaas van een familie in tijden van oorlog en grote maatschappelijke en politieke beroering, toen ontdekkingen en uitvindingen het dagelijks leven steeds sneller en ingrijpender veranderden.

Datum: woensdag 2 november ’22
Locatie: Le Tavernat in GABIAN
Inloop/koffie/thee: vanaf 10.00 uur
Start lezing: 10.30 uur
Kosten: géén
Lunch: aansluitend in Le Tavernat
Informatie: Ilona Vervloet, ook voor opgeven en ja/nee voor de lunch
E: i.vervloet@kpnplanet.nl.
M: 0031 6 51 04 77 81
Mogelijkheid tot vragen, aanschaf, signeren (EEN DOOS VOL HEUGENIS, paperback, 636 pagina’s, € 29,50).

 

Share This Story, Choose Your Platform!