Laden Activiteiten

Boekenlunch op Chateau de l’Horte op vrijdag 16 oktober is geannuleerd vanwege strengere Covid-regels.

Voor  detraditionele boekenlunch strijken wij voortaan 3x per jaar neer in Montbrun des Corbieres in het mooie Château de l’Horte. De eerste keer staat op vrijdag 16 oktober op het programma. Voor de liefhebbers staan dan om 12.00 uur zoals gebruikelijk de boeken, dvd’s en CD’s voor 1 euro per stuk op tafels uitgestald. Ook staat het bekende spaarvarken weer uitnodigend op u te wachten. De opbrengst gaat jaarlijks naar een goed doel.

U kunt zich aanmelden bij  Maja van der Wee, majavanderwee@nvlr.eu  of Coby Daverveld, cobydaverveld@nvlr.eu.  De lunch kost € 26,= p.p.

Het adres van het mooie Château de l’Horte is Route d’Escales, Montbrun-des-Corbières. website:  http://www.chateaudelhorte.com/nl/index.htm

De volgende boeken- en CD lunches vinden plaats op vrijdag 12 maart en vrijdag 11 juni 2021.

Over Château de l’Horte
De familie van Jean Pierre Biard maakt al ruim 600 jaar wijn in Montbrun des Corbières. De opa van Jean Pierre bouwde de Cave Cooperative van Montbrun en de vader van Jean Pierre leidde deze cooperatie waarbij de wijn boeren uit het dorp gezamelijk hun druiven inbrachten en hier werden de wijnen van Montbrun van gemaakt.

Château de l’Horte ligt tussen de wijngaarden net buiten Montbrun des Corbières. De Marquis de Saint Félix bouwde het Château in 1755. Het werd een grote boerderij met wijngaarden, vee en landerijen vol gewassen. In de loop van de tijd verwisselde het domein van eigenaren en een groot deel ervan kwam leeg te staan en begon in verval te raken. In 1987 kochten de Nederlandse Johanna van de Spek en haar echtgenoot de wijnboer Jean Pierre Biard een groot deel van het Château en gingen dat beetje bij beetje opknappen. In 1989 maakten ze hun eerste wijn op het Château. De wijnen werden al snel een succes in verschillende landen, waaronder Nederland.