Laden Activiteiten

Zondag 4 juni – Alleengaanden samen op stap:
Espéraza en Rennes-le-Château!

Een dag op stap, niet alleen voor alleengaanden, maar ook voor wie er wel eens op uit wil zonder partner!
Ook niet-leden van de NVLR zijn van harte welkom. Deze dag beginnen we in Espéraza op de drukbezochte markt, ook wel hippiemarkt genoemd. Op de Place de la République ruik je het al: de doordringende geur verraadt de aanwezigheid van hippies. De generatie van de flower power heeft zich in de omliggende bergen gevestigd en ook hun kinderen en kleinkinderen voelen zich kennelijk helemaal thuis. Behalve wierook is er ook een ruim aanbod van delicatessen, levensmiddelen en kleding te koop. Sfeer gegarandeerd!
Om half twaalf lopen we naar Domaine de Caderonne, wijd en zijd bekend als de Nederlandse enclave, om daar te genieten van een apéro met amuse. Daarna vertrekken we naar Rennes-le-Château, dat zijn bekendheid dankt aan de mysterieuze rijkdom van dorpspastoor Saunière. Dan Brown kreeg hier inspiratie voor zijn verfilmde bestseller Da Vinci Code.

In de Jardin de Marie, waar nu een restaurant is gevestigd, zullen we in de schaduw van de eeuwenoude kastanjebomen genieten van de lunch. Tot slot volgt onder begeleiding van gids Ankie Nolen een bezoek aan de Église Sainte Marie-Madeleine – waar je bij binnenkomst wordt begroet door het afschrikwekkende beeld van een duivel die de wijwaterkom ondersteunt – en het Musée Domaine L’Abbé Saunière. Op het terrein, waar zich het graf bevindt van de pastoor, staan de voormalige pastorie, de Tour Magdala en de Villa Béthanie. Wie na afloop nog zin heeft in een drankje of zelfs het diner, is van harte welkom in Le Jardin!

Programma
10.00 uur: Bezoek aan de zondagsmarkt van Espéraza
11.30 uur: Apéro in de tuin van Domaine de Caderonne
12.30 uur: Lunch in restaurant Le Jardin de Marie in Rennes-le-Château
15.00 uur: Bezoek aan de Église Sainte-Madeleine en het museum Domaine l’Abbé Saunière

De kosten voor deze dag bedragen € 35, p.p. voor apéro, lunch (inclusief wijn en koffie) en museum. Eventuele
drankjes/diner na afloop zijn voor eigen rekening!
Aanmelden bij Ankie Nolen: ankienolen@gmail.com

Share This Story, Choose Your Platform!