“Kijkje in de Tuinen” (Evenement aux Jardins) wordt georganiseerd door de Franse minister van Cultuur en Communicatie, en is een origineel evenement met als doel het publiek bewust te maken van het belang van groenvoorzieningen in Frankrijk. Wordt ieder jaar in het eerste weekend van juni gehouden. Ter gelegenheid hiervan openen meer dan 2000 openbare- en privé tuinen hun deuren voor publiek. Iedere editie zet een thema centraal, met betrekking tot de kennis, bescherming, behoud en onderhoud van tuinen: “kind in de tuin”, “de wandeling” of “kleuren”.

Bijna 2 miljoen belangstellenden genieten van de enkele 1300 rondleidingen, maar ook van de 215 exposities, vele conferenties, lezingen, tuinierworkshops voor groot en klein en demonstraties van kennis, die plaatsvinden in de deelnemende tuinen en groenvoorzieningen.

Volgende editie Van 2 tot 4 juni 2023
Officiële website rendezvousauxjardins.culturecommunication.gouv.fr