Sinds zijn creatie in 2006 is het festival van Carcassonne al snel uitgegroeid tot een van de belangrijkste muzikale evenementen van het seizoen; het gevarieerde programma, maar ook de aanwezigheid van populaire internationale artiesten hebben daar zeker aan bijgedragen.

Gedurende de maand juli biedt het middeleeuwse stadje ongeveer honderd voorstellingen (waarvan 80 gratis) met muziek, toneel, opera en dans.  Veel artiesten hebben het publiek al flink vermaakt op het grote podium La Fajeolle, in de schouwburg théâtre Jean-Deschamps of op het podium van het Grafelijke Kasteel, midden in de stad.

Dit bijzonder kader, samen met de hoge kwaliteit van het programma en de gebruikte technologie biedt het publiek een unieke ervaring. Het festival van Carcassonne trekt ongeveer 250 000 toeschouwers, waardoor het evenement gerekend kan worden tot de grootste festivals van Frankrijk.

Volgende editie Van 2 tot 29 juli 2023
Officiële website www.festivaldecarcassonne.fr