Sinds de eerste editie in 1903, is de ronde van Frankrijk uitgegroeid tot één van de belangrijkste, en meest bekeken sportevenement ter wereld. Deze beroemde, 3 weken durende wedstrijd wordt ieder jaar in juli gereden, en verenigt de beste wielrenners van het moment.

Tussen 20 en 22 wielerploegen met ieder 9 renners trekken over de Franse wegen, en soms zelfs door de aangrenzende landen tijdens de ongeveer twintig etappes die deze beproeving telt. De Ronde van Frankrijk wordt afwisselend in de bergen, over vlakten, en in tijdritten gereden. De totaal gereden afstand door de wielrenners is ongeveer 3500 km. Tijdens de wedstrijd draagt de leider van het algemeen klassement de gele trui, de beste sprinter de groene trui, en de beste klimmer de bolletjes trui.

Meer 10 miljoen toeschouwers, jong en oud verdringen zich aan de rand van het parcours om de renners aan te moedigen. De komst van de Ronde van Frankrijk is ook een reden voor een feestje op het ritme van de Reclamekaravaan, met originele voertuigen die diverse spullen uitdelen. 3,5 miljard kijkers in 190 landen volgen de prestaties van de renners.

Bron:  https://www.france-voyage.com/frankrijk-evenementen/ronde-frankrijk-98.htm
Officiële website: www.letour.fr