Het festival Pablo Casals, in 1950 opgericht door de beroemde Catalaanse cellist en dirigent, verwelkomt wereldbekende solisten in Prades in de Pyrénées-Orientales. Ieder jaar tussen half juli en half augustus komen meer dan 10 000 muziekliefhebbers en nieuwsgierigen bijeen om te luisteren naar de vele concerten die op programma staan in de mooiste religieuze monumenten van Pyrénées-Orientales, zoals de abdij Saint Michel van Cuxa, de priorij van Serrabone, de priorij van Marcevol, maar ook de abdij van Le Canigou.

Maar er zijn ook concerten op locaties waar u dat niet zou verwachten, zoals de grotten van les canalettes in Corneilla de Conflent. De musici spelen de mooiste meesterwerken op gebied van kamermuziek, zoals Bach, Mozart en Schubert, maar ook minder bekend repertoire, klassiek of modern.

Het festival Pablo Casals organiseert tevens een compositiewedstrijd voor studenten ongeacht de studierichting, conferenties, meet & greet met artiesten en filmvertoningen.

Bron: https://www.france-voyage.com/frankrijk-evenementen/festival-pablo-casals-155.htm

Officiële website: prades-festival-casals.com
Locatie: PradesArboussolsBoule-d’AmontCasteilCéretCodaletCorneilla-de-ConflentMolitg-les-BainsPerpignanThuirVernet-les-BainsVillefranche-de-ConflentSaint-Guilhem-le-Désert