Vanaf 1 november 2021 zijn winterkettingen of winterbanden verplicht in bergachtige gebieden.

In totaal gaat het om 48 departementen, waarvan 12 in Occitanië.

Met de winter in aantocht, heb je er al over nagedacht om je uit te rusten? Lichte voertuigen, bedrijfsvoertuigen en campers moeten ofwel zijn uitgerust met verwijderbare antislipvoorzieningen (sneeuwkettingen van metaal of textiel) waarmee ten minste twee aangedreven wielen kunnen worden uitgerust, ofwel zijn voorzien van vier winterbanden (met de letters “M+S”, “M.S” of “M&S”). Volgens de website service-public.fr zal deze uitrusting verplicht zijn tot 31 maart van het volgende jaar.

Twaalf betrokken departementen in de regio

In Occitanië vallen 12 van de 13 departementen onder dit decreet. Ariège, Aude, Aveyron, Gard, Haute-Garonne, Hautes-Pyrénées, Hérault, Lot, Lozère, Pyrénées-Orientales, Tarn en Tarn-et-Garonne zullen de verplichting moeten toepassen in de door de prefecten afgebakende gebieden. Alleen het departement van de Gers is vrijgesteld.