DigiD app activeren

Het is bekend dat het voor Nederlanders in het buitenland mogelijk is om de DigiD App te activeren. De RvIg en DigiD hadden dit al in augustus aan Stichting GOED bevestigd; Een stappenplan hiervoor staat op de website van DigiD.

Mogelijk eerdere oplossing DigiD activatie met paspoort buitenland medio 2020
Echter wanneer een paspoort in het buitenland is uitgegeven, is de activatie van de app niet mogelijk. De oplossing hiervoor wordt gezocht in een koppeling met het verificatieregister. Dit register wordt gebruikt om de geldigheid van een reisdocument te controleren.

Logius werkt aan de verbetering van het activatieproces van de DigiD App vanuit het buitenland. Hopelijk kunnen we dus inderdaad in de loop van 2020, zonder dat de brief met activeringscode aan een balie moet worden afgehaald, de DigiD App activeren.

Bron Stichting Goed