Onbekend Aude, een ode aan een veelzijdig departement!

Na Het land der katharen, een historische reisgids en Kruistochten tegen de katharen, boeken die getuigden van haar passie voor de indrukwekkende geschiedenis van het Pays Cathare, heeft Ankie Nolen het boek Onbekend Aude vooral geschreven voor de oprecht geïnteresseerde toerist en diegenen die, net als zij, hun hart hebben verpand aan dit prachtige stuk Frankrijk.

Het is haar persoonlijke verhaal over het dagelijks leven dat zich hier afspeelt zonder telefoon in de hand, maar met tijd voor een praatje als je elkaar op straat tegenkomt.

Het departement Aude is vooral bekend van de katharenkastelen en Carcassonne, maar er is zoveel meer dan dat, zoals een overweldigende natuur en een geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie.

Als Onbekend Aude de liefde op u weet over te brengen, is Ankie in haar opzet geslaagd!

Omschrijving
Het departement Aude is bekend van de katharenkastelen en Carcassonne, de grootste middeleeuwse vesting van Europa. Maar auteur Ankie Nolen laat zien dat Aude nog veel meer te bieden heeft. De natuur is overweldigend en de geschiedenis gaat terug tot de prehistorie: bezoek de oudste mens van Europa in Tautavel en dinosauriërs in Espéraza. Ook op sportief gebied is er veel te beleven: van wandelen, fi etsen, skiën en speleologie tot raften, kitesurfen en paragliden. Voor wie wil genieten van zon en zee zijn er de brede zandstranden van de Middellandse Zee, onderbroken door pittoreske vissershaventjes als Leucate en Saint-Cyprien. Daar worden in ieder restaurant dagverse vis en schaaldieren geserveerd met de heerlijk frisse Picpoul, een lokale witte wijn.
Onbekend Aude is vooral geschreven voor de oprecht in het departement geïnteresseerde toerist die het leuk vindt om deel uit te maken van het dagelijks leven dat zich hier afspeelt zonder telefoon in de hand, maar met tijd voor een praatje als je elkaar op straat tegenkomt.

Ankie Nolen woont al sinds 2007 in de Franse Pyreneeën. Ze heeft niet alleen in Nederland, maar ook in België en Frankrijk naam gemaakt als schrijfster van Het land der katharen, een historische reisgids en Kruistochten tegen de katharen. Ankie beschrijft haar ervaringen in artikelen voor tijdschriften als Maison en France, bladen van Nederlandse verenigingen in Frankrijk en websites

Onbekend Aude door Ankie Nolen
ISBN: 9789492920263 Omvang: 160 pag., Paperback, Prijs: €22.50
Onbekend Aude is een publicatie van Edicola. https://edicola.nl/product/onbekend-aude/.