Waarom Nedergids?

Nedergids bestaat al vele jaren. Vroeger was het een zeer bewerkelijk (voor de beheerder) platform. De vermeldingen konden worden gevonden op pagina’s van NLFR. Aanmelden was mogelijk via een Google form. De beheerder moest nieuwe aanmeldingen steeds opnieuw verzoeken om bij te dragen aan de instandhoudingskosten. Het was dus een administratief “monster” van jewelste. Om die reden is Nedergids in zijn oude vorm nooit een serieus instrument geweest om bij te dragen aan de exploitatie van Nederlanders.fr.

De huidige opzet is eenvoudiger. Gebruikers maken een account, krijgen toegang tot een dashboard en beheren zelf hun vermelding(en), Facturatie en betalingen geschieden via een beveiligde omgeving en geautomatiseerd.

Nedergids zou een bijdrage moeten leveren aan de exploitatie van Nederlanders.fr en Infofrankrijk.com. We beogen daarmee minder afhankelijk te worden van adverteerders zoals Google en Amazon. Ook willen we met Nedergids minder afhankelijk worden van donaties.

Wat vragen we u:

Heel simpel, particulieren (“buren?” in het menu), maak een vermelding aan en wordt vindbaar. U hoeft echt niet straatnaam en huisnummer op te geven. Die kunt u na een eerste registratie gewoon verwijderen. Wel natuurlijk – tenminste – een e-mail-adres. Het ‘rode pinnetje’ op de kaart komt vanzelf als u uw adresgegevens hebt opgegeven.

Tip: persoonlijk heb ik de straatnaam/nummer verwijderd en heb het pinnetje geplaatst op een afgelegen plek bij mij in de buurt. Als men mij wil benaderen zullen ze moeten mailen: https://www.nedergids.nl/package/view/66

Voor bedrijven die een lokale markt bedienen EN voor gîtes, chambres d’hôtes e.d., maak een vermelding “MKB Regionaal”, dat kost jaarlijks €30. U wordt dan gevonden door Nederlanders die op zoek zijn naar een lokale dienstverlener (bijv. beheer en onderhoud, medische zorg enz.). Toeristen kunnen in de regio waar ze naar toe willen een geschikte plek zoeken.

Voor bedrijven die een landelijke en/of internationale dienstverlening bieden, maak een MKB landelijke vermelding (€60 jaarlijks) of Entreprise vermelding (€150 jaarlijks). U krijgt hiermee niet alleen een pinnetje op de kaart, maar ook een mini-banner in de rechterkolom.

NB: een ‘upgrade’ van bijv. MKB Regionaal naar MKB Landelijk kan altijd. De reeds gedane betaling wordt dan verrekend.

Wat wij doen:

Vanuit Infofrankrijk.com en Nederlanders.fr blijven wij consequent verwijzen naar de Nedergids. De Moderator zal, bij iedere vraag naar een dienstverlener, landelijk en/of regionaal verwijzen naar de Nedergids. Dat doen we In het bericht maar ook in toenemende mate in de toekomst voor specifieke beroepsgroepen zoals klusbedrijven, transportbedrijven enz. enz. 

We investeren in adwords. Op die manier worden bezoekers niet alleen via NLFR of IF.com geleid naar Nedergids maar ook via zoekacties op Google.

Dus we hopen op uw medewerking en geduld! Kan het beter? JA! Wordt het beter? JA! Helpt u hiermee Nederlanders.fr en Infofrankrijk.com, onze gezamenlijke ‘communities’? JA!  https://www.nedergids.nl/