Bert Sprangers schreef
Een boom met vele takken

Na twaalf ambachten (overigens zonder de spreekwoordelijke dertien ongelukken) hield Bert Sprangers het voor gezien. Sindsdien woont hij als God in Frankrijk. Nu al bijna twintig jaar. Niets moet, alles mag! Eindelijk eens tijd om zijn stamboom uit te pluizen. Een zoektocht vol spanning en sensatie. En dat alles onder een Mediterraan zonnetje, met een wijntje en zijn Trijntje. Wat wil je nog meer? Welnu, een roman schrijven over een bijzondere familiegeschiedenis…

Wat hebben we het toch goed als je dat vergelijkt met vroeger! Het lijkt wel of onze voorouders niets dan ellende, oorlog en armoe beleefden. Toch heeft Sprangers er een mooi verhaal van gemaakt. Een boom met vele takken is een tragikomische, onthullende en af en toe zelfs scabreuze familieroman in het decor van drie eeuwen lokale gebeurtenissen.
Middels afwisselende vertellingen en gevatte dialogen – deels in Brabants dialect – krijgen we een heel speciale kijk op het Nederland van weleer. Het boek is geïllustreerd met meer dan vijftig oude prenten, foto’s en documenten én een stamboom waarin alle hoofdpersonen gemakkelijk zijn terug te vinden.

Zie website: https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=7460